سکونتگاه چاپ ۳ بعدی برای زندگی در مریخ

یک شرکت آمریکایی طرحی از سکونتگاه چاپ سه‌بعدی برای زندگی در مریخ ارائه داده است.

به گزارش علمی‌ها و به نقل از تک کرانچ، ناسا چندین سال پیش اعلام کرد که قصد دارد یک سکونتگاه چاپ سه‌بعدی برای زندگی در مریخ طراحی کند. در پی اعلام این تصمیم، شرکت‌های بسیاری طرح‌های خود را برای ساخت یک سکونتگاه مناسب در مریخ ارائه دادند.

گروه‌های پژوهشی، باید مدل‌های سه‌بعدی واقعی سکونتگاه‌ها را کنار هم می‌گذاشتند. پژوهشگران برای این کار، از نرم‌افزار مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) استفاده کردند. در این نرم‌افزار باید از ساختارهای عملکردی طراحی شده برای سطح مشخصی از جزئیات استفاده می‌شد تا در دیوارها، ضخامت، عناصر فیلتر هوا و گرما در نظر گرفته شود.

یکی از شرکت‌های حاضر در این رقابت، شرکت فناوری AI spaceFactory در آمریکا بود. در پروژهای این شرکت موسوم به مارشا نسبت به طرح‌های پیشین، تحول بسیاری به چشم می‌خورد. این سکونتگاه یک محفظه عمودی به شکل تخم مرغ است. تمرکز این پژوهش بر ابداع سکونتگاهی است که با شرایط مریخ سازگار باشد.

پژوهشگران، ترکیبی از فیبرهای بازالت موجود در سنگ‌های مریخ را به کار بردند و این گونه، نیاز به موشک‌ها را برای انتقال مواد از زمین برطرف کردند (بیشتر بخوانید: با کشف آب در قطب جنوب مریخ، احتمال وجود حیات فرازمینی قوت گرفت).

مارشا که به شکل عمودی روی سطح مریخ قرار می‌گیرد، تحولی در روش‌های ساخت سه‌بعدی خودکار، فناوری مواد و طراحی محسوب می‌شود. این فناوری، طراحان را به ابداع سکونتگاه‌های انسانی برای فضانوردانی که به مریخ سفر می‌کنند، ترغیب می‌کند. ساختار دو لایه‌ای مارشا، فضاهای انعطاف‌پذیری را برای نورپردازی، حریم خصوصی و میزان صدا فراهم می‌کند.

سکونتگاه چاپ ۳ بعدی برای زندگی در مریخ

در طبقه همکف مارشا، علاوه بر تجهیزات مکانیکی و الکتریکی، یک آزمایشگاه وجود دارد. در طبقه دوم که به سالن اجتماعات شبیه است، آزمایشگاه اصلی و آشپزخانه قرار گرفته‌اند. فضای بین دو بدنه، مانند یک منبع نور عمل می‌کند و پله‌ها به شکل مارپیچ هستند.

طراحی مارشا برای نورپردازی به گونه‌ای است که رنگ و شدت نور را به صورت خودکار و با توجه به زمان تغییر می‌دهد. اتاق‌های خواب و حمام نیز در طبقه سوم قرار دارند. این پروژه موفق شد در رقابت ناسا، رتبه دوم را به دست آورد.

مطالب مشابه

نظرات بسته شده است.