کشف استخوان کودک ۵۰ هزار ساله از نژادی ناشناخته

دانشمندان قطعه کوچکی از استخوان یک دختربچه ۱۳ ساله را کشف کردند و در مطالعات بعدی به این نتیجه رسیدند که والدین این کودک از دو گونه منقرض‌شده انسان‌تباران بوده‌اند. 

‌به گزارش علمی‌ها و به نقل از Sciencealert، دانشمندان موفق به کشف قطعه‌ای کوچک از استخوان جمجمه یک دختر ۱۳ ساله شده‌اند که بیش از ۵۰ هزار سال پیش از دنیا رفته است. شاید این دختر ۱۳ ساله زمان زیادی را روی زمین سپری نکرده باشد اما بسیار منحصر به‌فرد بوده است. نتایج تجزیه و تحلیل‌ها روی این استخوان جمجمه نشان می‌دهد که این دختر اولین نسل از وصلت دو گونه متفاوت انسان‌تباران بوده است.

نتایج آنالیزهای ژنتیکی نشان می‌دهد مادر این دختر نئاندرتال و پدرش یک دنیسووا بوده است. استخوان جمجمه این دختر کوچک ثابت می‌کند که این دو نژاد از انسان‌تباران منقرض‌شده با هم وصلت داشته‌‌اند. دانشمندان پیش از این هم احتمال می‌دادند که دنیسوواها و نئاندرتال‌ها فرزندانی با هم داشته‌ باشند اما هرگز فکر نمی‌کردند که بتوانند بقایای یکی از این فرزندان دورگه را پیدا کنند. وجود انسان‌تباران دنیسووا تا سال ۲۰۱۰ کشف نشده بود (بازسازی چهره یکی از اجداد انسان با DNA انگشت ۷۸۰۰۰ ساله).

بیشتر بخوانید: چرا انسان‌های اولیه منقرض شدند؟

به گفته دانشمندان، نئاندرتال‌ها و دنیسوواها در اصل یک گروه بوده‌اند اما حدود ۳۹۰ هزار سال پیش از هم جدا شدند و به دو جمعیت متمایز اما بسیار شبیه به‌ هم تکامل یافتند. این دو نژاد برای مدت زیادی در اوراسیا در کنار هم زندگی کردند. کشف بقایای این دختر ۱۳ ساله نشان می‌دهد که این دو گروه نه تنها یکدیگر را می‌شناختند بلکه با یکدیگر تعامل هم داشته‌اند.

این دختر دورگه که دنیسووا ۱۱ یا دنی نامیده شده در سال ۲۰۱۲ توسط یک دیرینه‌شناس روسی کشف شد و وی با آنالیز پروتئینی متوجه شد که استخوان متعلق به یک انسان‌تبار است.

بیشتر بخوانید: بوتسوانا سرزمین مادری و منشأ انسان‌های امروزی

مطالب مشابه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.