کشف سیاه‌چاله‌ای که قبل از به وجود آمدن اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها شکل گرفته

دانشمندان سیاه‌چاله جدیدی به نام گلدی‌لاکس (Goldilocks) کشف کرده‌اند که قبل از اولین ستار‌ه‌ها و کهکشان‌ها شکل گرفته است. این سیاهچاله ۵۵ برابر خورشید جرم داشته و فاصله ۳ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد.

محققان این سیاه‌چاله را با تشخیص انفجار اشعه گاما با عدسی گرانشی کشف کرده‌اند. آنها می‌گویند این سیاه‌چاله تازه کشف شده می‌تواند یادگار باستانی از زمان پیش از تشکیل اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها باشد. گلدی‌لاکس تقریباً ۵۵ هزار برابر خورشید جرم داشته و ممکن است بذر سیاه‌چاله‌های بزرگی باشد که امروزه وجود دارند. این کشف می‌تواند به دانشمندان در تخمین تعداد کل سیاه‌چاله‌ها در جهان کمک کند.

کشف سیاه‌چاله جرم متوسط گلدی‌لاکس متفاوت از سیاه‌چاله‌های کوچک ساخته شده از ستاره‌ها و غول‌های بزرگ در هسته اغلب کهکشان‌ها است که در مجله Nature Astronomy منتشر شده است. ستاره شناسان تخمین می‌زنند که حدود ۴۶ هزار سیاه‌چاله با جرم متوسط ​​در مجاورت کهکشان راه شیری وجود دارد.

در این تحقیق محققان دانشگاه ملبورن و موناش از طریق ردیابی انفجار اشعه گاما با لنزهای گرانشی این سیاه‌چاله جدید را کشف کرده‌اند. این انفجار که یک صاعقه نیم ثانیه‌ای از نور پرانرژی است که توسط یک جفت ستاره در حال ادغام ساطع می‌شود و دارای یک پژواک است که ناشی از سیاه‌چاله جرم متوسط ​​است که مسیر نور را به سمت زمین خم می‌کند، به طوری که ستاره‌شناسان این صاعقه را دو بار مشاهده کردند.

پروفسور اریک تران (Eric Thrane) یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه موناش گفت: این سیاه‌چاله که به تازگی کشف شده است، می‌تواند یک یادگار باستانی و یک سیاه‌چاله اولیه در جهان آغازین قبل از تشکیل اولین ستارگان و کهکشان‌ها باشد.

وی افزود: این سیاه‌چاله‌های اولیه ممکن است بذر سیاه‌چاله‌های بزرگی باشند که امروزه در قلب کهکشان‌ها زندگی می‌کنند. پروفسور راشل وبستر از محققان این مطالعه از دانشگاه ملبورن این یافته‌ها را هیجان‌انگیز توصیف کرد. وی گفت: با استفاده از این سیاه‌چاله جدید می‌توان تعداد کل این اجرام را در جهان تخمین زد.

جیمز پینتر (James Paynter) محقق اصلی این مطالعه و دانشجوی دکترای دانشگاه ملبورن گفت که این کشف جدید می‌تواند به تابش نور جدیدی بر چگونگی ایجاد سیاه‌چاله‌های بزرگ کمک کند. وی افزود: در حالی که می‌دانیم این سیاه‌چاله‌های بزرگ در مرکز اگر نه همه کهکشان‌ها، بلکه اغلب کهکشان‌ها وجود دارند، هنوز درنیافته‌ایم که چگونه این غول‌ها در طول عمر جهان هستی توانسته‌اند به این بزرگی رشد کنند.

.

بیشتر بخوانید: زمین ۲ هزار سال نوری به سیاهچاله کلان‌ جرم کهکشان راه شیری نزدیک‌تر است

منبع News.sky
مطالب مشابه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.