با هال آشنا شوید: رباتی که گریه میکند، حرف میزند و نبض دارد
شرکت آمریکایی گامارد ساینتیفیک یک پسر بچه رباتیک به نام هال ساخته است که میتوان از آن برای مطالعات پزشکی استفاده کرد.
به گزارش علمیها و به نقل از دیلیمیل، دانشجویان پزشکی میتوانند برای درک دقیقتر شرایط بیماران جوان و درمان بهتر آنها، از یک ربات کودک استفاده کنند. این پسربچه رباتیک موسوم به هال (HAL)، قابلیت گریه، خونریزی، صحبت کردن و قرار گرفتن در حالت آنافیلاکسی را دارد. شرکت گامارد ساینتیفیک (Gaumard Scientific)، این ربات شبه انسان را برای آموزش در بیمارستانها، مدارس و صنایع دیگر ابداع کرده است.
جان اگرز (John Eggers)، مدیرعامل این شرکت می گوید: شرکتکنندگان در برنامه آموزشی میتوانند مراحل ضروری درمان را روی این ربات انجام دهند. استفاده از این ربات به کارآموزان کمک میکند واقعیترین تجربه را در زمینه مراقبتهای اورژانسی کودکان داشته باشند. مهندسان شرکت گامارد ساینتیفیک برای ابداع این ربات، حالتهای چهره کودکان واقعی از جمله حرکت عضلات و ابروهای آنها را مورد بررسی قرار دادند.
هال میتواند سر خود را تکان دهد، اشک بریزد و حتی هنگامی که مضطرب است، مادر خود را صدا کند. همچنین در طراحی این ربات، از نوعی شبیهساز صوتی استفاده شده که صدای یک پسربچه پنج ساله را شبیهسازی میکند.
این پسر بچه رباتیک، از یک سیستم مکانیکی- پنوماتیکی ساخته شده که میتواند نبض را در بدن آن ایجاد کند. همچنین، یک سیستم هیدرولیک موجب گریه ربات و پمپاژ خون در بدن آن میشود (بیشتر بخوانید: وکتور؛ رباتی برای کودکان و بزرگسالان).
دانشجویان میتوانند با گرفتن قطره خون از انگشت هال، گلوکز خون آن را بررسی کنند. چشمان ربات قادر هستند نور تابیده شده به مردمک را دنبال کنند. علاوه بر این، هال، قابلیت ادرار کردن و ایست قلبی را دارد و هنگام قرار گرفتن در شرایط آنافیلاکسی، زبان و گلوی آن متورم میشوند.
کارآموزان میتوانند برای قرار دادن لوله تنفسی، گلوی هال را سوراخ کنند و راه تنفسی جدیدی به وجود آورند. به علاوه، این امکان وجود دارد که هال به دستگاه الکتروکاردیوگرام متصل شود تا قلب و ضربان آن مورد بررسی قرار گیرند.